Jureček Říčany, Ke Koupališti 231/11

Představení restaurace

Pro naši restauraci je charakteristické hned několik věcí. Jsme vyhlášeni pro svoji vynikající kuchyni, prvorepublikovou atmosféru a také svoji polohu na břehu rybníka u lesa.  Vaříme českou i mezinárodní kuchyni. Našemu kouzlu podlehl i herec Oldřich Nový, který byl zde stálým hostem. V zimních měsících oceníte náš krb s velkým ohništěm a v létě naopak místní plovárnu. Často pořádáme degustační večery a jiné gastronomické akce. 

Polední nabídka v restauraci

Polední nabídka 5.8.2021 od 11:00 do 19:00
Carpaccio z hovězí svíčkové s bylinkovým pestem, rukolou a parmazánem (7, 8) 240 Kč
Nakládaný hermelín (7) 120 Kč
Mozzarella, barevná cherry rajčata, bylinkové pesto (7, 8) 130 Kč
Hovězí vývar s masem, zeleninou a nudlemi (1, 3, 7, 9) 75 Kč
Gulášová polévka (1) 75 Kč
Filet z candáta pečený na bylinkovém másle,  bramborová kaše, teplá zelenina, caparová omáčka (4, 7) 340 Kč
Grilovaný steak z vykostěného kuřecího stehýnka, ratatouille, mačkaný brambor 215 Kč
Salát Caesar s grilovanými kuřecími prsíčky, parmezánem a máslovými krutony (1, 3, 4, 7, 10) 215 Kč
Pečená kachna, červené zelí, bramborový knedlík (1, 3, 7) 240 Kč
Smažený řízek z vykostěného kuřecího stehýnka, bramborová kaše, okurkový salátek (1, 3, 7) 195 Kč
Ragú z kůzlečího masa a jatýrek s čerstvým tymiánem, špecle restované na másle (1, 3, 7) 220 Kč
Pečené kůzlečí, listový špenát restovaný se slaninou a česnekem, žemlová nádivka, pečené rozmarýnové brambory (1, 3, 7) 260 Kč
Biftek z hovězí svíčkové z býka plemene charolais, fazolky restované spolu s grenaille brambůrkami, slaninou a česnekem, omáčka z barevného pepře (7) 440 Kč
Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami (1, 3, 7, 9, 10) 220 Kč
Pečené vykostěné vepřové koleno marinované v hoi-sin omáčce, čerstvém zázvoru a chilli, salát coleslaw (6, 7, 10) 220 Kč
Stroganoff z vepřové panenky, steakové hranolky (7, 10) 220 Kč
Krocaní játra na roštu, steakové hranolky, tatarská omáčka (3, 10) 215 Kč
Čerstvé fettuccine s italskou salsicciou, sušenými rajčaty a chilli papričkou (1, 3, 4) 215 Kč
Grilovaný kozí sýr podávaný na trhaném listovém salátu s marinovanou červenou řepou, cherry rajčátky a ředkvičkami, medovo-hořčičný dresink (7, 10) 195 Kč
Kynuté meruňkové knedlíky, strouhaný tvaroh, meruňková omáčka (1, 3, 7) 140 Kč
Grilovaný kyperský sýr halloumi, omáčka z rajčat, řapíkatého celeru, oliv a čerstvých bylinek, pečené grenaille brambůrky, rukola (7) 195 Kč
Smažený květák s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou (1, 3, 7, 10) 155 Kč
Čerstvé ovoce s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou (3, 7) 120 Kč
Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a pistáciemi (3, 7, 8) 120 Kč
Čokoládový dortík (1,3,7) 95 Kč

Akce v restauraci


Terasa je otevřena

Publikováno 20-03-2020 / Letní nabídka

Vážení hosté, dnes 11.5.2020 jsme otevřeli kiosek s letní terasou a zahájili novou sezónu areálu přírodního kouplaště Jureček. Terasu u restaurace otevřeme v pátek, 15.5.2020. Okénko restaurace zůstává otevřeno.

Podrobnosti

Degustační menu - Pavel Býček, The Eatry

Publikováno 31-12-2019 / Zimní nabídka

od 19 hod. 

Pavel Býček je jednou z největších hvězd českého gastro nebe. Mladý šéfkuchař na sebe upozornil v Alcronu, odkud odešel a otevřel svůj nový podnik ve stylu bistra, nazvaný The Eatery. "O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly".

Podrobnosti

Štědrý den na Jurečku

Publikováno 17-12-2019 / Vánoční menu

Přijďte se pozdravit s přáteli

DATUM & ČAS: 24. Prosince 2019 od 10:00 - 17:00

Na Štědrý den pro Vás připravíme i venkovní občerstvení - můžete se těšit na vánoční punč, rybí polévku, kroupového kubu s houbami...a také bretaňské ústřice.

Pohodové Vánoce nám všem:-)!

Podrobnosti

Vánoční otevírací doba

Publikováno 17-12-2019 / Vánoční menu

Štědrý den 24.12. 10 - 17 hod

Boží hod 25.12.11 - 18 hod

Na Štěpána 26.12.11 - 23 hod

Silvestr 31.12.11 - 01 hod

Nový rok 01.01.12 - 20 hod

Podrobnosti

Zabijačka na Jurečku

Publikováno 21-11-2019 / Zabijačka

Přijďte ochutnat tradiční­ jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš a další dobroty z domácí­ zabijačky (i venkovní­ prodej od 10 hodin). K dobré náladě zahraje klarinet, tuba a harmonika.

Podrobnosti

Beaujolais nouveau 2019

Publikováno 21-11-2019 / Beaujolais nouveau

od 18 hod.

- ochutnáme Beaujolais nouveau 2019 - druh mladého, svěží­ho, francouzského ví­na, které pochází­ z vinařské oblasti Beaujolais, z odrůdy Gamay

- nabídneme Vám "něco" z francouzské kuchyně

- od 18 hod. klaví­r mistra Malí­nka

 Rezervujte si své místo na tel. číslech 604 50 69 69 či 323 607 186.

Podrobnosti

Svatomartinské hody

Publikováno 07-11-2019 / Svatomartinská husa

Tradičně Vás čeká pečená husa, kterou budeme nabízet od pátku 8.11. až do čtvrtka 14.11.2019.

Připravili jsme pro Vás husy o velikosti kolem 5kg, kdy je ideální poměr masa a sádla. Pečeme je celé při nízké teplotě v kombinaci se sycenou párou.

Svatomartinská vína jsou samozřejmostí

Kvalitní víno samozřejmě nesmí chybět... Svatomartinská vína budeme mít opět od nejlepších moravských vinařů (červená i bílá).

Podrobnosti

Degustační menu

Publikováno 05-04-2019 / Velikonoce a jarní menu

Od 19 hod.

Přijďte ochutnat nové inspirace v tradiční kuchyni Jiřího Dvořáka, šéfkuchaře restaurace Jureček :-).

Amuse bouche

Jurečkovo degustační menu: 

Mrkev, pohanka, jogurt, koriandr

Perlička, libeček, křepelčí vejce

Králík, kapusta, smrži, medvědí česnek

Jeseter, červené zelí, polenta, humří bisque

Baylei sponge cake, karamel, zmrzlina z páleného másla

Cena menu 750 Kč

rezervace: 323 607 186, info@jurecek-ricany.cz

 

 

Podrobnosti

Degustační menu

Publikováno 06-02-2019 / Ostatní

Radek David, Executive Chef pro restauraci La Veranda a vítěz českých i mezinárodní­ch kulinářských soutěží­ pro Vás spolu s kolektivem kuchařů restaurace Jureček připraví­ degustační­ menu plné lákavých chutí­.

Tak přijďte ochutnat v pondělí 11. března 2019.

Podrobnosti

Domácí zabijačka na Jurečku

Publikováno 26-11-2018 / Víkendový speciál

v sobotu od 10 hod.

Přijďte ochutnat tradiční­ jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš a další dobroty z domácí­ zabijačky (i venkovní­ prodej).   A jak to vypadalo na zabijačce minule?    

Podrobnosti

Česká klasika rukou Jirky Dvořáka

Publikováno 13-09-2018 / Ostatní

Po prázdninách jsme připravili opět degustační menu. Tentokrát se můžete těšit na českou klasickou kuchyni, kterou pro Vás připraví šéfkuchař restaurace Jureček Jiří Dvořák.

Menu: Hovězí tatarák - uzený úhoř - šunkofleky - vepřo knedlo zelo - srnčí hřbet - jablečný štrůdl

Podrobnosti

Služby restaurace

Parkování

  • Vlastní parkoviště |

Zahrádka

  • Letní |

Platba kartou

Jídlo s sebou

Polední menu

Typ provozovny

  • Restaurace |

Druh kuchyně

  • Mezinárodní |
  • Česká |

Kontakt


Ke Koupališti 231/11, Říčany

323 607 186

Otevírací doba

  • Pondělí
  • Úterý
  • Středa
  • Čtvrtek
  • Pátek
  • Sobota
  • Neděle