Jureček Říčany, Ke Koupališti 231/11

Představení restaurace

Pro naši restauraci je charakteristické hned několik věcí. Jsme vyhlášeni pro svoji vynikající kuchyni, prvorepublikovou atmosféru a také svoji polohu na břehu rybníka u lesa.  Vaříme českou i mezinárodní kuchyni. Našemu kouzlu podlehl i herec Oldřich Nový, který byl zde stálým hostem. V zimních měsících oceníte náš krb s velkým ohništěm a v létě naopak místní plovárnu. Často pořádáme degustační večery a jiné gastronomické akce. 

Polední nabídka v restauraci

Polední nabídka 24.1.2022 od 11:00 do 19:00
Marinovaný losos, salátek s fenyklem a jablkem, limetka toust (1, 4) 195 Kč
Carpaccio z hovězí svíčkové s bylinkovým pestem, rukolou a parmazánem (7, 8) 240 Kč
Paštika z husích jatýrek s brusinkovou omáčkou (1, 3, 7) 135 Kč
Nakládaný hermelín (7) 120 Kč
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, masem, nudlemi a zeleninou (1, 3, 7, 9) 75 Kč
Kulajda (1,3,7) 85 Kč
Grilovaný filet z lososa, bramborové pyré, kaparová omáčka, divoká brokolice (4, 7) 340 Kč
Steak z tuňáka žlutoploutvého v sashimi kvalitě s grilovanou zeleninou a bylinkovým pestem (4, 8) 440 Kč
Čerstvé fettuccine s kousky tuňáka, sušenými rajčaty, olivami a chilli (1, 3, 4, 7) 260 Kč
Pečená kachna, červené zelí, bramborový knedlík (1, 3) 255 Kč
Salát Caesar s grilovanými kuřecími prsíčky, parmazánem a krutony (1, 3, 4, 7, 10) 215 Kč
Prsíčko z francouzského kačera upravené metodou sous-vide, bramborové krokety, omáčka ze švestek, brusinek a portského vína (1, 3, 7) 395 Kč
Smažený řízek z krocaního prsíčka, bramborový salát (1, 3, 7, 9, 10) 220 Kč
Králík pečený na francouzské hořčici, špecle restované na másle (1, 3, 7, 10) 260 Kč
Jehněčí pečené na slanině, česneku a rozmarýnu, bramborový knedlík, špenát (1, 3, 7) 220 Kč
Svíčková na smetaně, houskový knedlík, brusinky (1, 3, 7, 9, 10) 220 Kč
Rib-eye steak z argentinského býka, fazolky restované spolu s grenaille brambůrky, slaninou a česnekem , pepřová omáčka (7) 440 Kč
Námi namíchaný tatarský biftek s topinkami a česnekem (1, 3, 10) 360 Kč
Vepřová panenka upravená metodou sous-vide, gratinované brambory se smetanou, houbová omáčka (1, 7) 295 Kč
Steak z vepře plemene duroc s grilovanou slaninou, sázeným vejcem, steakovými hranolky a tatarskou omáčkou (3, 10) 295 Kč
Čerstvé bigoli s italskou salsicciou, sušenými rajčaty a chilli papričkou (1, 3, 7) 195 Kč
Grilovaný kozí sýr podávaný na trhaném listovém salátu s marinovanou červenou řepou, cherry rajčaty a jablkem, francouzský dresink (7, 10) 220 Kč
Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a pistáciemi (3, 7, 8) 120 Kč
Panna cotta s čerstvým ovocem (7) 95 Kč
Čokoládový dortík se šlehačkou (3, 7) 95 Kč

Akce v restauraci


Beaujolais nouveau 2021

Beaujolais nouveau

Beaujolais nouveau 2021 est arrivé i na Jurečku

I letos - tak jako celý vinařský svět - ochutnáme 3. čtvrtek v měsíci listopadu Beaujolais nouveau 2021 - druh mladého, svěží­ho, francouzského ví­na, které pochází­ z vinařské oblasti Beaujolais, z odrůdy Gamay a k tomu Vám nabídneme "něco" z francouzské kuchyně.

Rezervujte si své místo na tel. číslech 604 50 69 69 či 323 607 186.

Podrobnosti

Terasa je otevřena

Letní nabídka

Vážení hosté, dnes 11.5.2020 jsme otevřeli kiosek s letní terasou a zahájili novou sezónu areálu přírodního kouplaště Jureček. Terasu u restaurace otevřeme v pátek, 15.5.2020. Okénko restaurace zůstává otevřeno.

Podrobnosti

Degustační menu - Pavel Býček, The Eatry

Zimní nabídka

od 19 hod. 

Pavel Býček je jednou z největších hvězd českého gastro nebe. Mladý šéfkuchař na sebe upozornil v Alcronu, odkud odešel a otevřel svůj nový podnik ve stylu bistra, nazvaný The Eatery. "O jídle se nedá jen mluvit, je potřeba jej ochutnat a prožít všemi smysly".

Podrobnosti

Štědrý den na Jurečku

Vánoční menu

Přijďte se pozdravit s přáteli

DATUM & ČAS: 24. Prosince 2019 od 10:00 - 17:00

Na Štědrý den pro Vás připravíme i venkovní občerstvení - můžete se těšit na vánoční punč, rybí polévku, kroupového kubu s houbami...a také bretaňské ústřice.

Pohodové Vánoce nám všem:-)!

Podrobnosti

Vánoční otevírací doba

Vánoční menu

Štědrý den 24.12. 10 - 17 hod

Boží hod 25.12.11 - 18 hod

Na Štěpána 26.12.11 - 23 hod

Silvestr 31.12.11 - 01 hod

Nový rok 01.01.12 - 20 hod

Podrobnosti

Zabijačka na Jurečku

Zabijačka

Přijďte ochutnat tradiční­ jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš a další dobroty z domácí­ zabijačky (i venkovní­ prodej od 10 hodin). K dobré náladě zahraje klarinet, tuba a harmonika.

Podrobnosti

Beaujolais nouveau 2019

Beaujolais nouveau

od 18 hod.

- ochutnáme Beaujolais nouveau 2019 - druh mladého, svěží­ho, francouzského ví­na, které pochází­ z vinařské oblasti Beaujolais, z odrůdy Gamay

- nabídneme Vám "něco" z francouzské kuchyně

- od 18 hod. klaví­r mistra Malí­nka

 Rezervujte si své místo na tel. číslech 604 50 69 69 či 323 607 186.

Podrobnosti

Svatomartinské hody

Svatomartinská husa

Tradičně Vás čeká pečená husa, kterou budeme nabízet od pátku 8.11. až do čtvrtka 14.11.2019.

Připravili jsme pro Vás husy o velikosti kolem 5kg, kdy je ideální poměr masa a sádla. Pečeme je celé při nízké teplotě v kombinaci se sycenou párou.

Svatomartinská vína jsou samozřejmostí

Kvalitní víno samozřejmě nesmí chybět... Svatomartinská vína budeme mít opět od nejlepších moravských vinařů (červená i bílá).

Podrobnosti

Degustační menu

Velikonoce a jarní menu

Od 19 hod.

Přijďte ochutnat nové inspirace v tradiční kuchyni Jiřího Dvořáka, šéfkuchaře restaurace Jureček :-).

Amuse bouche

Jurečkovo degustační menu: 

Mrkev, pohanka, jogurt, koriandr

Perlička, libeček, křepelčí vejce

Králík, kapusta, smrži, medvědí česnek

Jeseter, červené zelí, polenta, humří bisque

Baylei sponge cake, karamel, zmrzlina z páleného másla

Cena menu 750 Kč

rezervace: 323 607 186, info@jurecek-ricany.cz

 

 

Podrobnosti

Degustační menu

Ostatní

Radek David, Executive Chef pro restauraci La Veranda a vítěz českých i mezinárodní­ch kulinářských soutěží­ pro Vás spolu s kolektivem kuchařů restaurace Jureček připraví­ degustační­ menu plné lákavých chutí­.

Tak přijďte ochutnat v pondělí 11. března 2019.

Podrobnosti

Domácí zabijačka na Jurečku

Víkendový speciál

v sobotu od 10 hod.

Přijďte ochutnat tradiční­ jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš a další dobroty z domácí­ zabijačky (i venkovní­ prodej).   A jak to vypadalo na zabijačce minule?    

Podrobnosti

Česká klasika rukou Jirky Dvořáka

Ostatní

Po prázdninách jsme připravili opět degustační menu. Tentokrát se můžete těšit na českou klasickou kuchyni, kterou pro Vás připraví šéfkuchař restaurace Jureček Jiří Dvořák.

Menu: Hovězí tatarák - uzený úhoř - šunkofleky - vepřo knedlo zelo - srnčí hřbet - jablečný štrůdl

Podrobnosti

Služby restaurace

Parkování

  • Vlastní parkoviště |

Zahrádka

  • Letní |

Platba kartou

Jídlo s sebou

Polední menu

Typ provozovny

  • Restaurace |

Druh kuchyně

  • Mezinárodní |
  • Česká |

Kontakt


Ke Koupališti 231/11, Říčany

323 607 186

Otevírací doba

  • Pondělí
  • Úterý
  • Středa
  • Čtvrtek
  • Pátek
  • Sobota
  • Neděle