Jídelna U Aničky

Pražská 146 - Mukařov

Polední nabídka 10:30 - 13:30

U Kostela

Příčná 35 - Mukařov
Polední nabídka 23.6.2018 11:00 - do vyprodání


0, 3l Hovězí vývar s masem a nudlemi (1, 3) 25 Kč
*
0,3l Dršťková (1) 25 Kč
*
1 ks pečivo (1)
100g Cikánská hovězí pečeně, rýže (1) 84 Kč
*
100g Hovězí pečeně na slanině, bavorský knedlík (1, 3) 84 Kč
*
100g Uzená vepřová pečeně, bramborový knedlík, zelí (1, 3, 7) 82 Kč
*
200g Pečené vepřové koleno na pivě, houskový knedlík, zelí (1, 3) 84 Kč
*
300g Kuře " TABACO"(na česneku), hranolky, okurka (1) 88 Kč
*
3ks Plněný bramborový knedlík uzeným masem, zelí (1, 3) 80 Kč
*
3ks Špekové knedlíky, zelí, cibulka (1, 3, 7) 80 Kč
*
300g Vařená uzená žebra, chléb, hořčice, křen, (1, 10) 60 Kč
600g Vařená uzená žebra, chléb, hořčice, křen, (1, 10) 100 Kč
*
3ks Kynuté jahodové knedlíky, tvaroh, cukr, šlehačka (1, 3, 7) 80 Kč

Jídelna Vojkov

K Nemocnici 50 - Vojkov / Mukařov
Polední nabídka 23.6.2018 10:00 - 15:00


restaurace je uzavřena

O JÍDLE

Můj (ne)umíchaný Tatarák

Na začátku dubna jsme vyrazili s partou za kamarádem na Moravu. Bydleli jsme na farmě, která se specializovala na chov skotu a tak na jídelníčku farmářské restaurace byl i všemi vychvalovaný „tatarák“ s hromadou topinek. Obvykle syrové hovězí v meníčku nevyhledávám, ale tentokrát mi to nedalo. Při objednávce mě zarazila otázka paní servírky. Budete si ho míchat sama, nebo ho chcete namíchat od kuchaře? Nebyla jsem si úplně jistá, ale možnost si doladit chuť podle svého se mi zamlouvala. Přece to nemůže být tak složité? S kamarádkou jsme nadšeně očekávaly náš tataráček. Přistálo před námi prkénko se spoustou mističek plných koření, cibule, česneku.. a uprostřed toho všeho trůnil tataráček se žlutým sluníčkem. Ujala jsem se nadšeně míchání za nadšeného povzbuzování ostatních, kteří moc chytře radili kolik čeho dát. Bylo veselo, a tak místo špetky pálivé papriky tam letěla omylem hned celá lžička a sluníčko se nám neukázněně začalo roztékat po prkénku. Přišla paní servírka a zdvořile nás upozornila: „Kuchař se už na to nemůže koukat, prý to mícháte jako Babica. Takže to mám přinést zpátky a on Vám to doladí.“ Celý stůl začal řvát smíchy. A všichni ti „experti“, co nám do té chvíle úžasně radili, si také začali objednávat tataráček. Ale nikdo z nich už neměl odvahu si ho umíchat sám. Srabové! Ale dobrý byl, to zas jo. 

Velikonoce

Hody, hody.. Vejce, mazance, beránky, jidáše, nádivky, pečínky...
Vyrážíte na čerstvé kopřivy nebo do restaurace na velikonoční dobroty či Vás čeká velikonoční hostina u příbuzných? Velikonoce svátek jara slaví s oblibou většina národa. Jedna polovina z té většiny peče, vaří, barví. A ta druhá by se měla shánět po potočním vrbovém proutí, prý aby z té první poloviny vyhnala nemoce a lenost. Otázka je, zda ta druhá polovina netrpí sama leností. Místo shánění raději sáhne po nějaké komerčně upletené toho času již uschlé variantě pomlázky. Čerstvá míza z jarního proutí je fuč, ale o to víc se šlehá. Každopádně švanda to je i tak. Krásné Velikonoce oběma polovinám!

Masopust

Jitrničky, jelítka, ovárek, prejt, koblihy, koláče….mňam.
Máte rádi hodování, veselice, maškarní průvody a zábavu? Právě vrcholí období masopustu a na mnoha místech najdete masopustní průvody v maskách, zabijačkové hody, zábavy na trzích na náměstích. Letos masopust začal 6. ledna na svátek Tří králů a bude vrcholit o masopustním pondělí 12. února a končí Popeleční středou 14. února – ten den začíná období půstu před Velikonocemi. Masopustní dny vlastně trvají až do doby, kdy končí nadvláda zimy a jaro je za dveřmi. Ale pozor – o masopustu se půstu nebojte – nejde o odříkání ale naopak - je to čas zabijaček, hodování a lidového veselí. Mnoho akcí se koná již o tomto víkendu, tak mrkněte na „Náš tip“.